#konfronteratrollen

Jag har lite svårt för nättroll, nätmobbare (all mobbing förvisso) och hatare. Så pass att jag ibland tar mig tid att #konfronteratrollen . När tid finns händer det att jag skriver till dem och frågar varför? Har till och med hänt att jag ringt upp och frågat vad som får dem att agera som dom gör. Nästan alltid slutar det med att de ber om ursäkt. Att vi blir vänner.

Lite udda blir det dock när en folkvald, i detta fall en vänsterpartistisk riksdagsman sprider hat. När en person, betald av folket för att företräda och representera, sprider hat på betald tid på Facebook och andra sociala medier, men vägrar stå upp för det. Daniel som riksdagsmannen heter, agerar nättroll, men vill som av en händelse inte träffas när jag erbjuder mig att ses i riksdagen. När jag vänligt insisterar, (förvisso med skämtsam ton) så möter han det med okvädning i sociala forum istället. Är inte det lite annorlunda agerat av någon som är vald att folket? Att sprida hat, kasta okvädning, men sedan inte stå upp för det. Vägra träffa den man belackar.

Såhär skrev jag till honom när han spred hat:

”Hej Daniel,
Jag förstår att du mår dåligt av det hat du måste bära inom dig, som du vill sprida. Jag är gärna den som tar emot det hatet, om någon annan kan slippa få det. Och jag förlåter dig och ber för dig. Med vänlig hälsning,
Jan Emanuel”

Som av en händelse lägger han inte upp det, utan väljer att agera likt nedan.

Vad tycker ni? Rätt eller fel att #konfronteratrollen ? Eller kanske bara slöseri med tid?

Site Footer