Expressens reporter Michael Syrén

Jag blev kontaktad av Expressens reporter Michael Syrén som undrar om jag och fd statsminister Göran Persson, fd arbetsmarknadsminister Anders Sundström, fd näringsminister Björn Rosengren m.fl kan vara socialdemokrater trots att vi lyckats i näringslivet och tjänat pengar. Här är mitt svar:

Hej Michael,
Du frågar om jag forfarande är socialdemokrat? Svaret är ja, jag är en betongsosse utifrån de klassiska värderingarna ”gör den plikt, kräv din rätt”, i exakt den ordningen. En grundläggande fråga är dock om du fortfarande är journalist? Och om svaret är ja på den frågan, hur kan du med journalistisk heder i behåll, vara så ointresserad av verkligheten, och så besatt att att vinkla och svartmåla?

Utifrån att du i din proffession valt att inte prioritera verkligheten före sensationen, så väljer jag att inte kommunicera med dig mer än såhär.

Med vänlig hälsning,
Jan Emanuel

Dagens Expressen.

janemanueljohansson_1

Site Footer